top of page

Wat is het Microsoft Power Platform

Bij Qoders maken wij software met low-code platforms en standaard componenten. Robert en ik gebruiken vaak " Digitaal Lego" of "PowerPoint voor software ontwikkeling" om aan te geven wat wij precies doen.


Het Microsoft Power Platform is verreweg onze meest gebruikte tool, omdat het gemakkelijk in het gebruik is en naadloos aansluit bij een Microsoft 365 werkplek, iets wat de meeste organisaties wel hebben.


Maar wat is het Power Platform nu precies. Vaak kennen de mensen met wie we spreken Power BI of Power Apps, maar dat het onderdeel uitmaakt van een groter geheel is onbekend. Ook PowerShell komt op een of andere manier regelmatig ter sprake wanneer we over het Power Platform praten... Hoe zou dat nu komen? Microsoft Marketing is niet het beste in namen verzinnen, zullen we maar zeggen. Voor de duidelijkheid! PowerShell is geen onderdeel van het Power Platform. Dat is een scriptingtaal om code te schrijven en een command shell (een venster waarin je via text een computer commando's geeft). Het Power Platform gaat juist over het minimaliseren van code en zo min mogelijk text typen om de computer commando's te geven.


Het Power Platform is dus een low-code platform. De belangrijkste onderdelen daarbinnen zijn:


  • Power BI

  • Power Apps

  • Power Automate

  • Power Virtual Agents


Met deze tools maak je verschillende soorten software. Dit verschilt van rapportages en dashboards tot mobiele apps, workflows en chatbots. Er is nog een vijfde onderdeel wat Dataverse heet. Dit is een low code tool om data opslag te modelleren. Hierover in andere blogposts meer!


In onderstaande video vertel ik meer over de vier ontwikkeltools in het Power Platform en waarom dit prachtig middelen zijn om mee te innoveren binnen ieder bedrijf!


25 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

To Cloud or not to Cloud

De term Cloud, de verkorte versie van Cloud Computing, bestaat al sinds eind jaren 90 en is niet meer weg te denken sinds grote technologie bedrijven als Microsoft, Google en Amazon hier groot op inge

Microsoft Viva

Onlangs schreef ik het volgende artikel over Microsoft Viva op LinkedIn. Microsoft Viva brengt een aantal bestaande functionaliteiten van Microsoft 365 samen binnen Microsoft Teams. Wat mij betreft is

Yorumlar


bottom of page