top of page

Power Platform Roadmap 2019 Nieuws

Afgelopen week was Charles Lamanna, de General Manager van het Application Platform bij Microsoft, te gast bij Mark Smith. Klik hier voor het beluisteren van de hele podcast.


Tijdens het interview bespreekt Charles een groot aantal nieuwe features die de komende maanden beschikbaar zullen komen in het Power Platform en PowerApps in het bijzonder. Het loont de moeite om de podcast helemaal te beluisteren. Hieronder volgen enkele highlights:


PowerApps Control Framework

Het PowerApps Control Framework (PCF), dat zich op dit moment nog in de private preview fase bevindt, gaat in april 2019 in public preview. PCF maakt het mogelijk voor professionele developers om geprogrammeerde custom componenten voor PowerApps te maken. Deze componenten kunnen vervolgens gebruikt worden door no-code app-bouwers.


Het beschikbaar komen van het PCF zal ervoor zorgen dat PowerApps applicaties op nog meer business scenarios toegepast kunnen worden. Wanneer blijkt dat een gewenste functionaliteit niet beschikbaar is in PowerApps heb je straks de mogelijkheid om dat ene stukje ontbrekende functionaliteit als custom control te bouwen en vervolgens te (laten) her-gebruiken in je no-code applicatie.


Met andere woorden: het ontbreken van must-have functionaliteit verplicht je straks niet meer om de no-code strategie voor het bouwen van je app los te moeten laten. En dat is goed nieuws.


Voor meer informatie zie BRK2182


Artificial Intelligence

Volgens Charles zal de nadruk van vernieuwingen in het Power Platform het komende jaar onder andere liggen op het gemakkelijk kunnen toepassen van de Artificial Intelligence (AI) diensten van het Microsoft Azure platform.


De oktober 2019 release maakt het mogelijk AI analyses los te laten op data die is opgeslagen in de Common Data Service (CDS) zonder dat je daarvoor ook maar één regel code hoeft te schrijven. AI wordt een geïntegreerd onderdeel van het Power Platform.

45 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page