top of page

SharePoint: wat wordt met wie gedeeld? Gebruik een Flow!

Microsoft Flow is een geweldige tool waarmee je taken kunt automatiseren. De tool werkt ontzettend goed samen met andere Microsoft producten zoals Office 365 SharePoint.


SharePoint is hét document collaboration platform van Microsoft. Met SharePoint kun je gemakkelijk documenten delen en met meerdere mensen tegelijk aan een document werken.


Dat 'makkelijk delen' maakt het soms lastig om te zien met wie een document of folder allemaal gedeeld wordt. Onderstaande Flow (zie de download link onderaan deze blog) maakt het mogelijk om een overzicht te maken van alle lijsten, folders en documenten binnen één SharePoint site, die met non-standaard groepen gedeeld worden.


De Flow wordt standaard elke 24 uur uitgevoerd, maar je kunt deze frequentie gemakkelijk wijzigen. De Flow registreert alle afwijkende permissies in een Excel tabel. Deze Excel workbook kan vervolgens weer de bron vormen voor een rapportage of misschien zelfs de trigger zijn voor de start van een andere Flow. Laat ons in de comments weten hoe je de Flow voor jouw scenario inzet!


Installatie-instructies:


Download hier het Microsoft Flow package en hier het Excel Workbook.

99 weergaven0 opmerkingen

コメント


bottom of page