Alles wat je moet weten over SEPA incasso bij Qoders

Bij Qoders gebruiken wij voor maandelijkse abonnementen en verekening van pay-per-use cloud diensten (zoals server hosting) een business to business SEPA incasso (Single Euro Payments Area). Dit is de enige manier om maandelijkse abonnementen en pay-per-use cloud diensten te betalen.

 

Een alternatief is om jaarabonnementen of gereserveerde capaciteit af te nemen, welke betaald kunnen worden via bankoverschrijving, iDeal, of creditcard betaling. Bel of mail ons voor meer informatie over reserveringen en jaarabonnementen.

Indien je toch gebruik wilt maken van maandelijkse betalingen, dan hebben wij een SEPA registratie en machtiging nodig om de gelden te kunnen incasseren. De precieze procedure verschilt per bank. Op deze pagina kun je terugvinden hoe je dit moet regelen.

Wij maken gebruik van Mollie voor onze betaaldiensten. Je zult op de verschillende formulieren en in de feitelijke incassos verwijzigen terugvinden naar Stichting Mollie Payments met incassant id: NL08ZZZ502057730000. In de omschrijving van de incasso zal verder verwezen worden naar QodersCommunityAbonnementen en ons factuurnummer.
 

SEPA machtiging downloaden en ondertekenen

 

Mollie is de incassant en hun bank zal pas incasseren wanneer zij een ondertekende machtiging hebben ontvangen. Dit gaat als volgt:

 1. Download het machtigingsformulier.
   

 2. Vul het het machtigingformulier volledig in en stuur deze per post naar:

  The Qoders Community
  Giekwerf 11
  2725DV Zoetermeer

   

 3. Stuur een kopie van het machtigingsformulier via email op naar administratie@qoders.nl
   

 4. Registreer de machtiging en incasso bij jouw bank. Het verschilt per bank, hoe dit werkt. In de volgende paar paragraven staat per bank beschreven hoe dit gaat

SEPA machting en registratie bij Rabobank, ING, ABN AMRO, KNAB, BUNQ

Doe je jouw bankzaken bij een van deze banken dan volg je de stappen hieronder. Wij ontvangen dan graag een kopie van de registratie en machtiging via email op administratie@qoders.nl

 

Rabobank
Je registreert de machtiging zelf via internetbankieren. De Rabobank heeft een handleiding opgesteld op welke wijze de machtiging geregistreerd dient te worden. Deze handleiding kun je hier downloaden. Als bevestiging van de registratie ontvangen wij graag een schermafdruk van de registratie via de email.

ING Bank
Je registreert deze machtiging zelf bij de bank. Dit registratieformulier dient digitaal ingevuld en afgedrukt te worden, en met pen te worden ondertekend waarna het naar de bank opgestuurd te worden. Als bevestiging van de registratie ontvangen wij graag een kopie van dit registratieformulier. Via dit formulier kun je de machtiging regelen.

ABN AMRO Bank
Je registreert deze machtiging zelf bij de bank. Dit registratieformulier dient digitaal ingevuld en afgedrukt te worden, en met pen te worden ondertekend waarna het naar de bank opgestuurd moet worden. Als bevestiging van de registratie ontvangen wij graag een kopie van dit registratieformulier. Via dit formulier kun je de machtiging regelen.

KNAB bank
Je registreert de machtiging zelf via internetbankieren. Hierbij is het belangrijk dat men ten minste de volgende gegevens bezit: de naam van de incassant (Stichting Mollie Payments), het incassant ID (NL08ZZZ502057730000) en het machtigingskenmerk (QodersCommunityAbonnementen). Vervolgens bevestig je deze zakelijke Europese Incasso met behulp van de bankpas en de cardreader. Je ontvangt ter bevestiging een e-mail. Als bevestiging van de registratie ontvangen wij graag een kopie van deze mail.

 

BUNQ bank
Je registreert de machtiging zelf via de app. Hierbij is het belangrijk dat men ten minste de volgende gegevens bezit: de naam van de incassant (Stichting Mollie Payments
), het incassant ID (NL08ZZZ502057730000) en het machtigingskenmerk (QodersCommunityAbonnementen). Je moet bij de registratie in de app “automatisch accepteren” inschakelen, anders wordt de machtiging niet succesvol afgerond.
 

SEPA machting en registratie bij overige banken
 

Bij alle andere banken gaat de machtiging en registratie als volgt:

 1. Download het algemene SEPA registratieformulier.
   

 2. Vul het registratie formulier volledig in en stuur deze per post naar:

  The Qoders Community
  Giekwerf 11
  2725DV Zoetermeer


   

 3. Stuur een kopie van het registratieformulier en machtigingsformulier via email op naar administratie@qoders.nl

Dit betekent dus dat je zowel het machtingsformulier als het algemene registratieformulier ondertekend en als origineel naar ons toestuurt. Wij verzorgen de registratie bij jouw bank.
 

Let op!

 

Bij de business-to-business (B2B) incasso is het belangrijk op te weten dat:

 • De B2B incasso kent geen terugboekingsrecht. Dit betekent dat u bedragen die geïncasseerd zijn, niet meer kunt laten terugboeken nadat ze van jouw rekening zijn afgeschreven. Mocht er toch een onterechte incasso hebben plaatsgevonden, neem dan direct contact met ons op. Wij garanderen dat het bedrag binnen 7 werkdagen teruggestort wordt.
   

 • Aan storneringen of mislukte incassos zitten kosten verbonden. Deze kosten verschillen per bank. Mocht een incasso mislukken of storneren dan berekenen wij de kosten aan jou door. We zullen dit vermelden op de volgende factuur en meenemen in de volgende incasso.

Bij vragen of onduidelijkheden, bel ons op +31 (0)79 799 6533, of mail ons op administratie@qoders.nl