top of page

{ Data , AI } /da·ta / gegevens  /a·i / Artificial Intelligence

Data en AI

Stuur op feiten en data en niet op gevoel. Onze Data en AI dienstverlening is erop gericht om ondernemers altijd en overal inzicht te geven in de resultaten van hun bedrijfsvoering en de juiste besluiten te laten nemen. Dit doen wij onder andere door middel van rapportages, dashboards en toegepaste AI. 
Wanneer jij je bedrijf bestuurt op basis van data en analyse, dan is jouw bedrijf data-driven of ook wel data-gedreven. Wij helpen jou data-gedreven besluiten te nemen.

Wist je dat...

... Data-gedreven ondernemingen 23 keer meer kans hebben om klanten te werven en 19 keer meer kans hebben om deze klanten voor langere tijd te houden.

... Data-gedreven ondernemingen gemiddeld 8 procent meer winstmarge realiseren tegen 10 procent minder kosten.
 

... Het voor het MKB segment in verhouding tot het grootzakelijke segment nog belangrijker is om data-gedreven te zijn door de vaak meer beperkte budgetten en overige resources die zij tot hun beschikking hebben.
 

... Beslissingen gemakkelijker te nemen zijn, minder tijd kosten, en meer draagvlak hebben onder belanghebbenden wanneer deze onderbouwd kunnen worden met data en analyses.

... Wanneer jouw bedrijf serieus data-gedreven is, je beslissingen niet eens meer hoeft te nemen, omdat de systemen dat voor jou doen, waardoor je als ondernemer meer tijd over houdt voor andere zaken.

desktop.png

Rapportages en Dashboards

Wij gebruiken Microsoft Power BI om gegevens vanuit verschillende systemen samen te voegen tot inzichten in rapportages en dashboards.

Tegenwoordig biedt elke zichzelf respecterende softwareleverancier een manier om gegevens te koppelen of te exporteren. Wij kunnen deze systemen met elkaar koppelen, data opschonen, samenvoegen, omvormen, en verrijken om dit vervolgens om te zetten naar stuurinformatie voor jou als ondernemer.

Wij stellen met jou een data strategie op zodat duidelijk wordt welke gegevens van belang zijn voor jouw bedrijf en doelstellingen. We zorgen ervoor dat deze gegevens beschikbaar zijn voor jouw medewerkers en managementeam, en leren hen hoe ze Power BI moeten gebruiken om zelf modellen, rapporten, en dashboards te maken vanuit de beschikbare gegevensbronnen. Zo kan ook op teamniveau extra profijt gehaald kan worden uit deze gegevens.

Toegepaste AI

Artificial Intelligence ofwel kunstmatige intelligentie is een tak binnen de computerwetenschappen die zich richt op het simuleren van menselijke intelligentie. Bij toegepaste AI hebben wij het nu echter niet over robots of pratende computers, maar over verschillende softwarediensten die met specifieke toepassing ingezet kunnen worden voor nagenoeg iedere organisatie.

Deze diensten stellen ons in staat jouw bedrijfsgegevens en software te verrijken waarna dit leidt tot extra inzichten of tijdbesparing.

Zo kunnen wij teksten en afbeeldingen kwalificeren, gescande formulieren automatisch verwerken, slimme chatbots bouwen, het sentiment rondom bepaalde onderwerpen op social media meten, of prognoses doen rondom marketing en verkoopgegevens.

Wij bieden daarnaast hulp nodig bij het opzetten van een eigen data science / big data omgeving en het voeden en trainen van machine learning modellen.  

chatbot.png
bottom of page